Microsoft разкри новото поколение Xbox – "Series X" (видео)

13 Декември 2019
32 2535

Xbox току-що разкри новата си конзола от следващо поколение, официално наименована "Series X" и известна по-рано като Xbox Project Scarlett.

 

Изненадващото разкритие беше направено на "Game Awards 2019" вчера, като се посочи, че конзолата ще бъде пусната през следващата година, въпреки че все още не се знае колко ще струва.

 

 

""

 

 

Microsoft, компанията зад Xbox, използва случая, за да покаже и игрите "Saga: Hellblade II" – продължение на спечелилата награда "Hellblade: Senua's Sacrifiece", която е разработена ексклузивно за новата конзола.

 

Според компанията, Series X ще поддържа 8K игри, с честота на кадрите до 120 в секунда , както проследяване на лъчи и поддръжка на променлива скорост на опресняване, каквото и да означава това.

 

Тя също ще бъде обратно съвместима и ще поддържа „хилядите“ заглавия, които вече се играят на Xbox One, като също така ще работи и с предходни аксесоари.

 

„Xbox Series X ще бъде най-бързата и мощна конзола досега и ще постави нова граница за производителност, бързина и съвместимост, което ви позволява да пренесете колекцията си от хиляди игри от минали поколения в настоящето.

 

Наред с Xbox Series X, ние също разкрихме и новия безжичен контролер за Xbox. Неговият размер и форма бяха усъвършенствани, за да бъде удобен на още по-широк кръг от хора, а също така разполага и с нов бутон за споделяне, за да направи заснемането на екрана и клиповете от игрите по-лесни. Той ще бъде съвместим с компютри, Xbox One и ще бъде включен безплатно към всяка Xbox Series X конзола", каза в своето съобщение Microsoft.

 

 

""

 

 

В обръщение към GameSpot, ръководителят на Xbox Фил Спенсър каза, че са искали да създадат конзола, при която формата е задвижвана от функционалността, като тя също ще има супер бърз SSD, който на практика ще елиминира времето за зареждане.

 

Разбира се, Microsoft възнамерява да пусне и втора, по-евтина и не толкова мощна версия на конзолата заедно със "Series X", обаче не разкри нищо по въпроса.

 

 

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари (0)

Реакции

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0