Хиляди гепарди са отглеждани като домашни любимци на богати деца в арабските страни (видео и снимки)

29 Август 2019
5 12998

Фондът за опазване на гепардите (CCF) предупреди, че незаконният трафик на гепарди се увеличава застрашително и вече достига размерите на "бедствие". Дивите животни от Сомалия отиват при богати хора, които ги държат в плен като домашни любимци на децата си, пише LADbible.  

 

 

""

 

 

Според организацията в природата са останали едва 7500 диви гепарда, а други над 1000 са държани в плен в страните от Арабския полуостров, където се продават незаконно онлайн. Цената на едно животно достига 10 000 долара (8 200 британски лири).

 

 

""

 

 

Според биологът Лори Маркер само след няколко години гепардите могат напълно да изчезнат. Много от застрашените животни се оказват в именията на шейхове и богаташи от Арабския полуостров, където животните стоят като трофеи.

 

 

""

 

 

Много от тях умират още по време на пътуването от Сомалия, а други загиват в рамките на година или максимум две след като биват затворени в плен като домашни любимци.

 

 

""

 

Преди няколко години Шахад ал Джабер направи скандалното разкритие, че е купил своите гепарди Марк и Шахад чрез незаконна контрабанда от Африка за малко повече от 3000 долара (2500 паунда) всеки.

 

 

""

 

Докато много държави забраняват притежанието, отглеждането и продажбата на диви животни, действителното прилагането на контрол е много трудно.

 

Министерството на околната среда в Обединените Арабски емирства отрече, че в частните къщи на богатите има гепарди.

 

 

Източник: LADbible

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции