Стоянка Мутафова: Младите актьори да слагат театъра над всичко (видео)

06 Декември 2019
7 1826

"Младите актьори нека да слагат театъра над всичко. Само не над детето си, разбира се". Това заяви голямата българска актриса Стоянка Мутафова през 2015 година, когато получи "Бяла лястовица" от "Господри на ефира" за изключителното си творческо дълголетие.

 

БЯЛА ЛЯСТОВИЦА ЗА СТОЯНКА МУТАФОВА

 

 

Четири години по-късно се разделяме с легендата на българския театър, която почина днес на 97-годишна възраст, и си припомняме нейните завети и възгледи за живота и изкуството.  

 

 

ГОЛЯМАТА СТОЯНКА МУТАФОВА: КАРИЕРАТА Е БОШЛАФ РАБОТА, АКО НИКОЙ НЕ ТЕ ЧАКА У ДОМА (СНИМКИ)

 

 

"Работата на сцената не ми е тежала никога. Вдъхновява ме. Може да съм уморена, може да съм отегчена, може да съм ядосана, стъпя ли на сцената – забравям всичко", каза тогава голямата актриса.

 

 

""

 

 

"Много от моите награди са официални награди и стоят там на полиците, и аз ги забравям даже. А тази "Бяла лястовица" е нещо от близки хора и ми е по-близо до сърцето. Още повече, че това е птица. Аз от дете много обичах птиците. Лястовицата е много красиво птиче и носи едно благородство със себе си", сподели при получаването на наградата "Бяла лястовица" Мутафова. "И дете да ми дадат, ще го изиграя", каза още великата актриса, която до последно игра на сцената на театъра.

 

 

Поклонението пред примата на българския театър Стоянка Мутафова ще бъде в понеделник – 9 декември в Сатиричния театър.
 

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари (0)

Реакции

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0