Оксфордски професор ходи с охрана на лекции, заради заплахи от транссексуални активисти

January 24, 2020
133 129
Коментари: 0

Професор от университета Оксфорд ходи с охрана на лекции, след като получи заплахи от транссексуални активисти.  Проф. Селина Тод е историк, специализирала в изследването на правата на жените.

 

 

ТРАНССЕКСУАЛЕН ВОЙНИК ПЛАЧЕ И МОЛИ ДА ГО ОСТАВЯТ В АРМИЯТА СЛЕД ОПЕРАЦИЯ ЗА СМЯНА НА ПОЛА (ВИДЕО)

 

 

„Двама студенти дойдоха при мен и ми казаха, че са отправени заплахи към мен в социалната мрежа“, ​​казва проф. Тод пред „The Telegraph“. Според транссексуалните активисти преподаването ѝ по история на феминизма е "трансфобично" и не се застъпва достатъчно за техните права. 

 

 

ТРАНССЕКСУАЛНА ЖЕНА СЕ ОПЛАКА, ЧЕ СА Я НАКАРАЛИ ДА СИ МАХНЕ ГРИМА ЗА СНИМКА ЗА ДОКУМЕНТИ

 

 

""

 

 

"Моето изследване предполага, че жените, които са се представяли за мъже в миналото, често са били лесбийки, които искали да се защитят или защото са искали да вършат работа, достъпна тогава само за мъже“, каза тя. Проф. Тод допълни, че в историческия факултет понастоящем идват ежедневни оплаквания от активисти, призоваващи тя да бъде уволнена.

 

"Страх ме е от заплахите. Не можеш да не се притесняваш. Колегите ме подкрепят изключително много, но като цяло университетът трябва да заема по-категорична позиция относно подобни студенти, които отправят директни заплахи", коментира още преподавателят. 

 

 

Източник: The Telegraph

Коментари

Реакции