Нови ранени от ограничителите на столичната ул. "Граф Игнатиев"

March 11, 2019
2 3428
Коментари: 0

Само за седмица втори човек пострада от ограничителите на столичната улица "Граф Игнатиев", чийто ремонт продължава.

 

На 7 март около 11 часа възрастен мъж пострада, след като се е спънал в спорните ограничения, поставени по искане на Пътна полиция – София. Това съобщи очевидец на инцидента, който изпрати снимки на редакционната поща на Медиапул. Минувачи са помогнали на дядото да стане и да спрат кръвта от лицето му. Те са събрали и разпилените му вещи.

 

Продавачка от съседен магазин е споделила, че това е поредният, вероятно десети, случай на спънал се в ограничителите и пострадал гражданин. В началото на март 48-годишна жена също се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка, лепене на нос и натъртвания. По ирония на съдбата пострадалата се оказа ватман. Според нея каменните триъгълни блокчета трябва да бъдат заменени с ограничителна жълта линия. След този инцидент от "Пирогов" казаха, че това е поредният пострадал от ограничителите на ул. "Граф Игнатиев".

 

Ограничителите бяха поставени с цел да пазят пешеходците от трамваите, но сега се оказва, че те не са безопасни. Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да предизвикат инциденти с пешеходци. В началото на месеца от общината заявиха, че ако специалистите решат, че ограничителите не са безопасни, или са поставени на неправилни места, ще бъдат взети мерки.

 

В края на януари потребител в социалните мрежи публикува снимка от пропаднала в дупка линейка на ул. "Граф Игнатиев". От публикуваната снимка се виждаше кола на Спешна помощ, която е стъпила на поставените от майстори плоскости върху дупка на ремонтираната улица. Дървени плоскости са поставени там, където не са наредени плочките или има останали дупки, с цел безопасност. За гражданите обаче не е ясно, че отдолу има дупка и не трябва да минават през дървените плоскости.

 

Източник: Segabg.com

Коментари

Реакции