Мъж бе арестуван, защото надраска мястото на банана за 120 хил. долара (видео)

09 Декември 2019
7 6928

Мъж бе арестуван от полицията в Маями, защото надраска стената в галерият, където бе изложен бананът за 120 хил. долара. Арт инсталацията, представляваща най-обикновен плод, залепен с лепенка, се превърна в сензация, след като бе откупена за рекордната сума. Няколко дни по-късно скултор от Ню Йорк изяде "произведението на изкуството" с обяснението, че бил гладен. Така бананът стана още по-популярен, макар и вече да не съществува.

 

Скулптор изяде произведение на изкуството – банан за 120 хил. долара

 

46-годишният Родерик Вебер от Масачузетс бе задържан, след като написа с червило на стената "Епстийн не се е самоубил". Фразата е препратка към друг скандален случай в САЩ – смъртта на милионера Джефри Епстайн в следствения арест. Той бе открит мъртъв в килията си, след като му бяха повдигнати обвинения за сексуално малтретиране на непълнолетни. Официалната версия на разследващите е, че той се е самоубил, но много хора не вярват в това.

 

Арестуваният Вебер изглежда е един от тях. При задържането си той е попитал: "Защо, след като някой е изял банан за 120 хил. долара и не е арестуван, не може да се пише по стената?"

 

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари (0)

Реакции

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0