Масово възмущение след публикуването на интимни снимки на приятелката на кандидат за кмет

September 6, 2019
15 20402
Коментари: 0

Публикувани в жълт сайт интимни снимки на приятелката на кандидата за кмет на София на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов предизвикаха масово възмущение в социалните мрежи и остра реакция на част от политическия елит и много медии, пише Mediapool

 

 

Снимките бяха пуснати в жълтият сайт ПИК, известен с подкрепата си към властта. Но дори министър-председателят обяви, че са прекрачени граници, които досега не са преминавани и се разграничи от публикацията.

 

"Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Бил съм атакуван многократно по подобен начин. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам", написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

 

 

Малко по-късно пост пусна и столичния кмет Йорданка Фандъкова. "Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!", написа Йорданка Фандъкова.

 

 

Крум Зарков, член на Изпълнителното бюро на БСП и зам.-председател на парламентарната група също изказа възмущение от публикацията. "Намирам за абсолютно дъно, за нетърпима мерзост, за най-долнопробно поведение, да атакуваш политическия си опонент с личните снимки на негови близки. Нито секунда няма да търпя в листата си споделящите подобни публикации, а всеки тиражиращ ги тук или в живия живот заслужава единствено презрение. На потърпевшите декларирам цялото си съчувствие и солидарност", написа Крум Зарков.

 

Бившият омбудсман и кандидат за кмет на София Мая Манолова пък заяви, че "гнусните методи за правене на кампания от властта, достигнаха всички, които не са от властта".

 

"Това е очевидната истина. Разграничаването от себе си е особено психично състояние, което бих нарекла политическа шизофрения. Солидарна съм с кандидата на "Демократична България" за мерзостта, която търпи. На мен ми се налага да правя същото и го разбирам добре. Някога се казваше "гущерът си отрязал опашката". Днес е останала само опашката. Отвратена съм. Нито една власт не предполага човек да падне толкова низко", се казва в съобщението на Манолова.

 

 

 

Източник: Mediapool

 

 

 

 

 

Коментари

Реакции