Лепенка с миризма на бекон помага на веганите, когато им се дояде месо

January 25, 2020
78 784
Коментари: 0

Специална лепенка, подобна на никотиновите стикери за отказване на цигарите, помага на вегани и вегетарианци да потушат жалението да ядат месо, пише The Telegraph

 

 

ЗАКЛЕТА ВЕГАНКА ОПИТА БУРГЕР И СЛЕД ТОВА СТАНА МЕСАРКА

 

 

Професорът от Оксфорд Чарлз Спенс разработил лепенката с мириз на варен бекон, който да помогне на веганите в пристъп за сочна мръвка. Според експерта обонянието и сетивното възприятие могат да заблудят ума. “Веганите, прегладнели за месо, ще могат лесно да си представят, че ядат вкусен бекон и да останат удовлетворени”, смята ученият. 

 

 

 

 

 

Проучванията показват, че ароматът може да намали желанието за храна”, заяви професор Спенс.  „Нашето обоняние е силно свързано с способността ни да опитваме, затова само миризмата на бекон може да ни накара да си представим как ядем бекон и дори да се почувстваме сити”. 

 

 

ВЕГАНКА ИЗПАДНА В ЕМОЦИОНАЛЕН ШОК СЛЕД КАТО ПО ПОГРЕШКА ОТХАПА ОТ БУРГЕР С ПИЛЕ И СИРЕНЕ

 

 

 

Последно проучване показва, че след цигарите и алкохола, е също толкова трудно да откажете и месото. Лепенката обещава да помогне на всички, които искат да започнат веган диета. 

 

 

 

 

Някои потребители обаче се притесняват, че миризмата на бекон дори ще увеличи желанието за консумация на бекон.  “Няма да се задоволя със сандвич със сирене, докато мириша бекона, идващ от лепенката на ръката ми. Бих се насочил към най-близкото заведение за парче бекон”, коментират потребители.  

 

 

Източник: The Telegraph

Коментари

Реакции