Куче прекоси 200 километра през Сибир, за да се върне при собственика си (видео и снимки)

22 Юли 2019
7 27073

Едногодишно куче избяга от влак и премина 200 километра през Сибир, за да се опита да се върне при собственика си, пише Daily Mail.

 

 

 

""

 

 

Стопанинът искал да върне животното обратно в развъдника, в който е родено, и го качил на влака през Сибир. Кучето обаче избягало и поело обратно по пътя към дома.

 

 

""

 

 

Собственикът на развъдника Алла Морозова организирала издирване, което довело до спасяването на Мару. Съкрушената животинката вървяла ранена през горите на Русия, обитавани от кафяви мечки и вълци. Тя отчаяно търсела път към собственика си, който всъщност не я желаел.

 

 

""

 

 

Собственикът твърдял, че е алергичен към кучето и затова искал да я върне обратно в развъдника.

 

 

""

 

 

Мару обаче избягала, когато влакът спрял на една отдалечена гара близо до Ачинск и тръгнала обратно. Служителите на влака, който се грижел за животното, започнали да я викат по име и да я гонят, но без резултат.

 

 

""

 

 

Удивително, два дни и половина по-късно, изтощеното и ранено куче било намерено в индустриален имот близо до дома на собственика си. Отхвърленото куче дори имало сълзи в очите.

 

 

""

 

"Беше много уморена. Куцаше, а лапите ѝ бяха ранени. Муцуната на животното беше счупена.“, разказва собственичката на развъдника.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции