Григор Димитров получи предложение за брак на “Australian Open” (видео и снимки)

January 20, 2020
5 3682
Коментари: 0

Най-добрият български тенисист, Григор Димитров стартира с победа първия от турнирите от Големия шлем – “Australian Open”, след като надигра аржентинецът Хосе Игнасио Лондеро с 4:6, 6:2, 6:0, 6:4 в мач продължил 2 часа и 30 минути, пише Gong.bg. По време на двубоя в Мелбърн фенка на Гришо му направи предложение за брак. Дамата развяваше българския трибагреник, върху който беше изписала: „Marry me, Grigor” („Ожени се за мен”). Повече вижте във видеото тук: 

 

 

 

 

Димитров стартира със сервис в първия гейм на първия сет и успя да го спечели, за да поведе с 1:0. Лондеро върна гейма като победи на 0, но Григор с перфектен сервис съумя също да спечели на 0. Така хасковлията поведе с 2:1.

 

 

 

Аржентинецът не се предаваше и резултатът стана 3:3. В седмия гейм Димитров взе подаването си и поведе с 4:3. Българинът продължи с отличното си представяне и започна с 30:0 в своя полза при сервиса на аржентинския тенисист, но се стигна до 30:30. Последва ас на аржентинецът и след нова точка се стигна до 4:4.

 

Неприятен за Димитров пробив в полза на Лондеро извоюва на аржентинеца възможността да поведе с 6:4 и 1:0 сета.

 

 

Във втория сет българинът стартира с подаване и така поведе с 1:0, но после аржентинският тенисист умело се измъкна и изравни до 1:1. В третия гейм на втория сет, Лондеро имаше възможност за пробив, но Димитров взе подаването за 2:1, а в четвъртия гейм се стигна до ново равенство – 2:2.

 

В петия гейм Димитров поведе с 40:0, но допусна изравняване 40:40, въпреки това той успя и поведе с 3:2. В шестия гейм Димитров съумя да пробие съперника и резултатът стана 4:2. Последва и отличен гейм на нула в полза на българина и се стигна до 5:2. В осмия гейм Димитров направи нов пробив, за да изравни накрая сетовете до 1:1.

С отлична игра Димитров съумя да поведе с 5:0 в третия сет. При сервис на Лондеро, Димитров поведе с 40:0, но позволи да му бъде изравнено до 40:40. Въпреки това Григор извоюва гейма като победи с категоричното 6:0.

 

 

 

 

В четвъртия сет Димитров си взе подаването, за да поведе с 1:0, а аржентинецът съумя най-накрая след няколко пробива да си вземе сервиса, за да изравни до 1:1. После се стигна до резултат 3:2 в полза на българина.

 

В следващите геймове двамата вземаха подаванията си и пробиви липсваха, а така се стигна и до 5:4 за Димитров. В десетия гейм при сервис на Лондеро най-добият български тенисист поведе с 40:0, като съумя да победи при втория си мачбол, за да затвори сета с 6:4 и да спечели оспорваната надпревара.

 

Сега Григор Димитров очаква във втория кръг победителя от срещата между Леонардо Майер и Томи Пол. 

 

 

Източник: Gong.bg

Снимки: Twitter

Коментари

Реакции