В Австралия започнаха да хвърлят зеленчуци на застрашените от бушуващите пожари животни

January 13, 2020
45 1262
0 Коментара

Спасителните служители в Австралия започнаха да "бомбардират" далечните части на опустошената от пожарите земя със… зеленчуци.

 

Операция "Рок Уолаби“, поръчана от правителството на Нов Южен Уелс, имаше за цел да снабди с хиляди моркови и сладки картофи застрашените животни, които избягаха от естествените си местообитания поради бушуващите пожари и са изложени на опасност от гладна смърт.

 

ТИЙНЕЙДЖЪРИ ПРЕВЪРНАХА КОЛАТА СИ В ЛИНЕЙКА ЗА РАНЕНИ КОАЛИ В АВСТРАЛИЯ (ВИДЕО)

 

"Обикновено валабитата оцеляват от самия пожар, но след това остават с ограничена естествена храна, тъй като огънят премахва растителността около скалистите им местообитания", заяви държавният министър на околната среда Мат Кийн в неделя.

 

 

""

 

 

„Те вече бяха подложени на стрес от продължаващата суша, което направи оцеляването им още по-застрашено“, добави той.

 

ПО ЦЯЛ СВЯТ ПЛЕТАТ ОДЕЯЛА ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ПОЖАРИ ЖИВОТНИ В АВСТРАЛИЯ

 

Скалните валабита са един от няколкото видове, сериозно застрашени от дивите пожари, които от октомври миналата година вече са изгорили над 25 милиона декара земя и са убили 28 души.

 

Пожарите имат пагубно въздействие върху дивата природа на Австралия, като вследствие на тях вече са убити повече от 1 милиард животни, но експертите прогнозират, че по-хладните температури и по-леките ветрове ще помогнат за утихването на пожарите.

 

„Огънят се разрасна значително преди около 7-8 дни, но това вече не е така – времето се успокои, огънят също“, заяви един от пожарникарите на Нов Южен Уелс – Дейл Маклийн.

 

„Поведението на огъня се промени така, че сега можем да излезем пред него и да предприемем по-добри мерки за спирането му“, добави той.

 

  ПОЛИЦИЯТА В АВСТРАЛИЯ Е ПОВДИГНАЛА ОБВИНЕНИЯ НА ПОНЕ 24 ДУШИ ЗА УМИШЛЕНИ ПАЛЕЖИ

 

Междувременно даренията за подпомагане на засегнатите от бушуващите пламъци продължиха да нарастват, включително от тенистката Серина Уилямс, която дари 43 000 долара – наградата от победата ѝ на ASB Classic в Нова Зеландия.

 

Организатори също обявиха и мащабен благотворителен концерт, наречен Fire Fight (Борба с огъня), насрочен за 16 февруари на стадиона на ANZ в Сидни. Списъкът на изпълнителите включва групата Куин, Оливия Нютън-Джон, Кей Ди Ланг, Алис Купър и др.

 

 

Източник: New York Post

Коментари (0)

Реакции

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Рачков гледа това

 • 08 September 2014
  59 1014

  ШЕФЪТ НА АПИ ЛАЗАР ЛАЗАРОВ СЪС “ЗЛАТЕН СКУНКС”

 • 08 September 2014
  31 947

  “ЗЛАТЕН СКУНКС” ЗА ГЕОРГИ ХАРИЗАНОВ

 • 08 September 2014
  23 73

  Тази вечер в „Господари на ефира“...

 • 25 December 2008
  13 6270

  ”Арабски шейхове” искат да купят ЦСКА

 • 02 February 2010
  25 1863

  ”Архитектурно” решение

 • 08 September 2014
  5 3257

  ”Господари на ефира” гонят дядо Николай със ”Златен скункс”